23 Şubat 2021 Salı

ÇERKES TAVUĞU

MALZEMELER:

1 tavuk

2,5-3 bardak ceviz içi

2 dilim bayat ekmek içi

2-3 kahve kaşığı kırmızıbiber

1 kahve kaşığı karabiber

Tuz

1-2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 avuç maydanoz yaprağı

YAPILIŞI:

Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.

Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir.

Ceviz ayıklanıp makinadan geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, kırmızıbiber, tuz konup yoğrulur. İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ kaseye ayrılır.

Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir.

Tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...