MALZEMELER:
1 tavuk
2,5-3 bardak ceviz içi
2 dilim bayat ekmek içi
2-3 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avuç maydanoz yaprağı
YAPILIŞI:
Tavuğun içi temizlenir. Ocak
alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
Soğuyunca etler küçük küçük
parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir.
Ceviz ayıklanıp makinadan
geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek içi, kırmızıbiber, tuz konup yoğrulur. İki
kaşık da zeytinyağı ilave edilir. Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ kaseye ayrılır.
Ekmekli cevize biraz tavuk suyu
karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir.
Tavuk etinin üzerine dökülüp
bıçakla düzeltilir. Üzeri ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile
süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder