23 Şubat 2021 Salı

FIRINDA TAVUK GRATEN

MALZEMELER:

1 tavuk

2 kaşık yağ (margarin)

2 kaşık un

Yarım lt süt

3-4 çorba kaşığı rende kaşar

2 yumurta sarısı

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.

Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.

Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta sarıları ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.

Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.

Fırında pembe olarak kızartılır.

NOT: Yumurta aklarını beze yapmada kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...