MALZEMELER:
1 tavuk
2 kaşık yağ (margarin)
2 kaşık un
Yarım lt süt
3-4 çorba kaşığı rende kaşar
2 yumurta sarısı
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Tavuk temizlenir, ocak alevinde
alazlanır, yıkanır ve haşlanır.
Soğuyunca küçük parçalara
ayrılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta sarıları ve 2 kaşık
rende kaşar peyniri konup karıştırılır.
Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte
biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar
peyniri rendesi serpilir.
Fırında pembe olarak kızartılır.
NOT:
Yumurta
aklarını beze yapmada kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder