23 Şubat 2021 Salı

BALIK PİLAKİ

MALZEMELER:

1 kg balık

Yarım su bardağı zeytinyağı

3 patates

2 havuç

2 soğan

1 kereviz

1 demet maydanoz

4-5 diş sarımsak

1 kaşık salça

2 defne yaprağı

Tuz ve karabiber

2 limon

YAPILIŞI:

Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir.

Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur.

Hepsi zeytinyağında kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir.

Balığın üzerine yayılıp 1-2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır.

Limon dilimleri ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...