MALZEMELER:
1 kg balık
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 patates
2 havuç
2 soğan
1 kereviz
1 demet maydanoz
4-5 diş sarımsak
1 kaşık salça
2 defne yaprağı
Tuz ve karabiber
2 limon
YAPILIŞI:
Balık temizlenip yıkanır.
Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir.
Soğan yarım halka şeklinde,
patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı
konur.
Hepsi zeytinyağında kavrulur.
Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir.
Balığın üzerine yayılıp 1-2
bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır.
Limon dilimleri ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder