MALZEMELER:
1 kg levrek (Kefal, palamut,
yayın)
1 soğan
2-3 defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Tuz
RUS
SALATASI İÇİN:
2 yumurta sarısı
1,5 su bardağı zeytinyağı
1-2 limon
1 çay kaşığı toz hardal
2 patates (haşlanmış)
1 hovuç (haşlanmış)
½ su bardağı iç bezelye
(konserve)
10-12 küçük salatalık turşusu
YAPILIŞI:
Balık temizlenip iki parçaya
ayrılıp, yıkanır. Kaynar suya konur. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz,
tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.
Balık küçük parçalara ayrılıp
servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.
Rus salatası hazırlanır (blogtaki
tarif için buraya tıklayabilirsiniz) (4-5 kaşık mayonez üzerini süslemek
için ayrılır.)
Balık eti, rus salatası ile
karıştırılır. Üzeri mayonez ve turşu ile süslenir.
NOT:
Balığın
haşlama suyu ile “balık çorbası” yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder