24 Şubat 2021 Çarşamba

MAYONEZLİ BALIK

MALZEMELER:

1 kg levrek (Kefal, palamut, yayın)

1 soğan

2-3 defne yaprağı

1 çay kaşığı tane karabiber

Tuz

RUS SALATASI İÇİN:

2 yumurta sarısı

1,5 su bardağı zeytinyağı

1-2 limon

1 çay kaşığı toz hardal

2 patates (haşlanmış)

1 hovuç (haşlanmış)

½ su bardağı iç bezelye (konserve)

10-12 küçük salatalık turşusu

YAPILIŞI:

Balık temizlenip iki parçaya ayrılıp, yıkanır. Kaynar suya konur. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.

Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.

Rus salatası hazırlanır (blogtaki tarif için buraya tıklayabilirsiniz) (4-5 kaşık mayonez üzerini süslemek için ayrılır.)

Balık eti, rus salatası ile karıştırılır. Üzeri mayonez ve turşu ile süslenir.

NOT: Balığın haşlama suyu ile “balık çorbası” yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...