23 Şubat 2021 Salı

RUS SALATASI

MALZEMELER:

2 yumurta sarısı

1,5 su bardağı zeytinyağ

2 limon suyu

1 kahve kaşığı toz hardal

Tuz

2-3 patates (Haşlanmış)

1-2 havuç (Haşlanmış)

Yarım bardak iç bezelye (konserve)

10-12 küçük salatalık turşusu

3-4 dilim macar salamı

YAPILIŞI:

Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağ damla damla ilave edilip telle karıştırılır.

Daha sonra zeytinyağ iplik gibi akıtılarak karıştırmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.

Zeytinyağ bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.

Havuç, patates, turşu, salam küçük küçük doğranır. (Tavla zarı büyüklüğünde)

Bunlara bezelye katılır. Tuz atılır.

Mayonezden 2-3 kaşık ayrılır (Üzerini süslemek için). Kalanına karışık sebzeler konup karıştırılır.

Salata tabağına alınıp, ayrılan mayonez ve sebzelerle süslenir.

NOT: Mayonez bozulursa şöyle düzeltilir:

Ayrı bir kaseye bir yumurta sarısı konur. Damla damla zeytinyağ ve arada bozulan mayonez konarak karıştırılır.

1 tatlı kaşığı nişasta bir fincan su ile pişirilip pelte yapılır. Karıştırılarak soğutulur. Bozulan mayonez ve zeytinyağ azar azar konur, karıştırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...