24 Şubat 2021 Çarşamba

JÖLELİ SOĞUK ET

MALZEMELER:

2 dana dili

1 çay kaşığı tane karabiber

Yarım demet maydanoz sapı

1-2 dal kereviz

2 soğan

8 yaprak jelatin

4-5 salatalık turşusu

2 katı pişmiş yumurta

2 havuç (haşlanmış)

Tuz

YAPILIŞI:

Dil kazınıp yıkanır. Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır. (Düdük sesi  geldikten sonra yarım saat pişirilir.)

Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır.

Dil suyu süzülür. Yıkanmış jelatinler konup eritilir.

Turşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır. Dille karıştırılır. Jelatinli et suyu ilave edilir.

Tırtıllı kalıp ıslatılır. Hazırlanan karışım boşaltılıp buzdolabında dondurulur. (3-4 saat)

Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir. Etrafı rus salatası ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...