MALZEMELER:
2 dana dili
1 çay kaşığı tane karabiber
Yarım demet maydanoz sapı
1-2 dal kereviz
2 soğan
8 yaprak jelatin
4-5 salatalık turşusu
2 katı pişmiş yumurta
2 havuç (haşlanmış)
Tuz
YAPILIŞI:
Dil kazınıp yıkanır. Dörde
bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup
düdüklü tencerede haşlanır. (Düdük sesi
geldikten sonra yarım saat pişirilir.)
Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak
küçük parçalara ayrılır.
Dil suyu süzülür. Yıkanmış
jelatinler konup eritilir.
Turşu, yumurta, havuç küçük küçük
doğranır. Dille karıştırılır. Jelatinli et suyu ilave edilir.
Tırtıllı kalıp ıslatılır.
Hazırlanan karışım boşaltılıp buzdolabında dondurulur. (3-4 saat)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder