24 Şubat 2021 Çarşamba

İÇ PİLAV

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)

2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

2 çorba kaşığı çam fıstığı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 havuç (haşlanmış)

Yarım su bardağı iç bezelye

Yarım kuzu ciğeri

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık su ile ıslatılır. (30-40 dk.)

Az yağda fıstık pembeleştirilir. Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur. Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır.

Pilav tenceresinde yağ eritilir. Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat edilerek karıştırılır. Sıcak et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.

Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir. Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde dinlendirilir.

Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...