24 Şubat 2021 Çarşamba

PERDE PİLAV (Siirt’ten)

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç

2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

1 çorba kaşığı çam fıstığı

2 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış)

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 piliç veya keklik (haşlanmış)

3,5 su bardağı piliç suyu

Tuz ve karabiber

HAMURU İÇİN:

125 gr. margarin (yumuşak)

1 yumurta

1,5 çay kaşığı tuz

2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Pirinç ayıklanıp yıkanır, ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır.

Badem ve fıstık yağda pembeleştirilip, alınır.

Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir. Sıcak piliç suyu konup pişirilir. (Önce harlı, sonra orta, en son hafif ateşte)

20 dakika kapak açılmadan demlendirilir. Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.

Kavrulmuş fıstık ve badem, kuş üzümü, küçük parçalara ayrılmış piliç eti, tuz, karabiber pilava ilave edilir.

HAMURUN YAPILIŞI: 125 gr. margarin ile 1 yumurta ve tuz ezilir. 2,5 bardak un ile yoğrulur. Merdane ile 2-3 mm kalınlıkta açılıp yağlanmış, yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir. (Kenarlardan hamur sarkmalıdır.)

Hazırlanan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp el ile bastırılarak sıkıştırılır. (Pilav sıcak olmamalıdır.)

Sarkan hamurlar üzerine kapatılır. Orta hararetli fırında kızartılıp servis tabağına ters çevrilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...