24 Şubat 2021 Çarşamba

PİLAVLI TAS KEBABI

MALZEMELER:

Yarım kg koyun kuşbaşı et

2 kaşık yağ

1 soğan

1-2 domates veya yarım kaşık salça

Tuz – karabiber

2 su bardağı pirinç (pilav için)

YAPILIŞI:

Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir. (Yarım saat.)

Et, doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, suyu konur ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)

Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.

Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve pilav tenceresine süzülür. Tuz atılır.

Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı sonra orta en son hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.

Önce pilav karıştırılır, sonra kase kaldırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...