MALZEMELER:
Yarım kg koyun kuşbaşı et
2 kaşık yağ
1 soğan
1-2 domates veya yarım kaşık
salça
Tuz – karabiber
2 su bardağı pirinç (pilav için)
YAPILIŞI:
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık
tuzlu suda bekletilir. (Yarım saat.)
Et, doğranmış soğan yağ ile kavrulur.
Domates rendelenir, suyu konur ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et
yağına kalmalıdır.)
Et, ateşe dayanıklı bir kaseye
tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.
Etin yağına 3,5 bardak su konup
kaynatılır ve pilav tenceresine süzülür. Tuz atılır.
Süzülmüş pirinç konup
karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı sonra orta en son hafif ateşte suyunu
çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.
Önce pilav karıştırılır, sonra
kase kaldırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder