MALZEMELER:
1 paket makarna
125gr. margarin yada sıvıyağ
3 olgun domates veya 1 kaşık
salça
1 soğan
2 diş sarımsak
4-5 dal kereviz veya maydanoz
1 havuç
2 kaşık yağ
1,5 kaşık un
Tuz – karabiber
2-3 bardak et suyu (su da
olabilir.)
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan yağ ile pembe
kavrulur.
Küçük doğranmış havuç, kereviz,
sarımsak konur.
Un ilave edilip biraz
karıştırılır.
Rendelenmiş domates veya salça
ile 2-3 bardak et suyu veya su konup pişirilir.
Kaşık yardımı ile tel süzgeçten
geçirilir. Tuz, karabiber atılır.
Makarna bol tuzlu suda haşlanır.
Soğuk su ile yıkanır, süzülür.
Servis tabağına alınıp üzerine
hazırlanan sos sıcak olarak dökülür ve karıştırılır.
İstenirse üzerine kaşar rendesi
serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder