MALZEMELER:
1 paket çubuk makarna
2 kaşık yağ
2 kaşık un
Yarım lt süt
2 yumurta sarısı
4-5 çorba kaşığı rende kaşar
YAPILIŞI:
SOS: Yağ ile un hafif pembe
kavrulur. Süt konup muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta sarısı, tuz ve
karabiber konup karıştırılır.
Tepsi yağlanır. Hazırlanan sostan
biraz konup yayılır, kaşar rendesi serpilir.
Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş
makarna sosun üzerine yayılır, bastırılarak sıkıştırılır. Biraz erimiş yağ
gezdirilir.
Geri kalan sos makarnanın üzerine
dökülüp üzerine kaşar rendesi serpilir ve fırında kızartılır.
Dilimlenip servis tabağına
alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder