21 Şubat 2021 Pazar

TARHANA (Kışlık)

MALZEMELER:

Yarım kg yoğurt

3 olgun domates

3 soğan

7-8 sivri biber

Tuz

Aldığı kadar un 

YAPILIŞI:

Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna yoğurt konup karıştırılır.

Elenmiş un ile katı bir hamur yapılır. Emaye, cam veya plastik bir kaba alınıp üzeri örtülür.

Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur.

10-12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür.

Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür. En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. 

NOT: Hamura ayva kabukları da konursa tarhana hoş kokulu ve mayhoş olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...