21 Şubat 2021 Pazar

İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER:

1 kg dana işkembesi

2 kaşık un

2 kaşık yağ

3-4 diş sarımsak

2 kahve fincanı sirke

Yarım kahve kaşığı kırmızı biber

Tuz 

YAPILIŞI:

İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır.

8-10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır.

Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2-3 taşım kaynatılır.

Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...