10 bardak su
250 gr kıyma
1 avuç maydanoz yaprağı
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
2 soğan
2-3 bardak yoğurt
2 kaşık un
1/4 paket hazır erişte makarna
2 kaşık yağ
1 kaşık salça
2 kahve kaşığı kuru nane
1 kahve kaşığı kırmızı biber
YAPILIŞI:
Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış
maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.
İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ
ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.
Küçük küçük kırılmış erişte ve
köfteler ilave edilir.
Erişte pişince sarımsaklı yoğurt
konur ve ateşten alınır.
Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.
NOT: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 2-3 avuç nohut veya mercimek konarak değişik lezzette nefis çorbalar yapılmış olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder