21 Şubat 2021 Pazar

ERZİNCAN ÇORBASI

MALZEMELER:

10 bardak su

250 gr kıyma

1 avuç maydanoz yaprağı

3 diş sarımsak

Tuz, karabiber

2 soğan

2-3 bardak yoğurt

2 kaşık un

1/4 paket hazır erişte makarna

2 kaşık yağ

1 kaşık salça

2 kahve kaşığı kuru nane

1 kahve kaşığı kırmızı biber 

YAPILIŞI:

Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.

İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.

Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.

Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.

Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir. 

NOT: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 2-3 avuç nohut veya mercimek konarak değişik lezzette nefis çorbalar yapılmış olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...