21 Şubat 2021 Pazar

ETLİ DOLMALAR (Biber, kabak, domates, yaprak, lahana)

MALZEMELER:

400 gr kıyma

Yarım su bardağı pirinç

2-3 soğan

Yarım demet maydanoz-dereotu

1 avuç nane

2 domates veya 1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı yağ

Tuz-karabiber 

YAPILIŞI:

Hangi dolma yapılacaksa sebzesi hazırlanır. (Biberin içi çıkarılır, kabak kazınıp oyulur. Domateslerin üzerinden kapak kaldırılır, içi kaşıkla alınır. Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır; kaynatılmaz.)

Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur.

En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur.

Tencereye dizilip 1 kaşık yağ ve 2 bardak salçalı su konur. Orta ateşte pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...