21 Şubat 2021 Pazar

ZEYTİNYAĞLI DOLMALAR (Asma yaprağı, lahana, biber, patlıcan ve midye)

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç

1 su bardağı zeytinyağ

7-8 adet soğan

1 çorba kaşığı çam fıstığı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

Yarım demet maydanoz-dereotu

1 avuç kuru nane

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı tarçın- yenibahar-karabiber-şeker

1 limon

Yarım kg yaprak (750 gr biber veya patlıcan veya 1 orta lahana) 

YAPILIŞI:

Soğan ve maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağ ile hafif pembe kavrulur.

Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.

İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.

İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, ufalanmış nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.

Hazırlanan sebzeye doldurulur ve veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağ gezdirilir.

Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur. (Kurumaması ve parlak olması için)

Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...