2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
7-8 adet soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım demet maydanoz-dereotu
1 avuç kuru nane
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın-
yenibahar-karabiber-şeker
1 limon
Yarım kg yaprak (750 gr biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
YAPILIŞI:
Soğan ve maydanoz, dereotu
sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağ ile hafif pembe kavrulur.
Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp
birkaç kere çevrilir.
İki bardak sıcak su konup orta
ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika kapak kapalı olarak
buharı ile demlendirilir.
İnce kıyılmış maydanoz, dereotu,
ufalanmış nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker,
limon suyu konup karıştırılır.
Hazırlanan sebzeye doldurulur ve
veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu
çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağ gezdirilir.
Soğuyuncaya kadar kapak aralık
tutulur. (Kurumaması ve parlak olması için)
Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder