Zeytinyağlı dolma içi aynen hazırlanır.
30-35 tane büyük ve siyah midyeye
bir avuç tuz atılıp 1-2 saat bırakılır. Sonra bıçakla kazınarak yıkanır.
Midyelerin düz taraflarına bıçak
sokularak kitap gibi ikiye açılır. İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır.
Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi
midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır.
Tencereye yerleştirilip ölçülü
suyu konur (2 su bardağı). Üzerine kapak kapatılır, sonra da tencerenin kapağı
örtülerek orta ateşte pişirilir.
Suyunu tamamen çekince yarım
bardak şarap ilave edilir. Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5-10 dakika daha
ateşte tutulur.
Kapak aralanarak soğutulur.
Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür.
Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder