21 Şubat 2021 Pazar

MİDYE DOLMASI İÇİN MİDYELERİN HAZIRLANMASI

Zeytinyağlı dolma içi aynen hazırlanır.

30-35 tane büyük ve siyah midyeye bir avuç tuz atılıp 1-2 saat bırakılır. Sonra bıçakla kazınarak yıkanır.

Midyelerin düz taraflarına bıçak sokularak kitap gibi ikiye açılır. İçindeki tüyler kesilip iyice yıkanır.

Hazırlanan zeytinyağlı dolma içi midyelere sıkıca doldurulup tekrar kapatılır.

Tencereye yerleştirilip ölçülü suyu konur (2 su bardağı). Üzerine kapak kapatılır, sonra da tencerenin kapağı örtülerek orta ateşte pişirilir.

Suyunu tamamen çekince yarım bardak şarap ilave edilir. Tencerenin kapağı tekrar kapatılıp 5-10 dakika daha ateşte tutulur.

Kapak aralanarak soğutulur. Midyeler birer birer silinip parlak olması için zeytinyağı sürülür.

Kıvırcık yaprakları ve limon dilimleri ile tabağa yerleştirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...