22 Şubat 2021 Pazartesi

ETLİ TAZE SEBZELER (Fasulye, Bezelye, Bamya, Türlü)

MALZEMELER:

1 kg sebze (Türlü için 250 şer gr fasulye, bamya, kabak, patlıcan)

250 gr kuşbaşı et (koyun veya süt danası)

1,5 çorba kaşığı yağ

2 soğan

2 domates veya 1 kaşık salça

1-2 sivri biber

Tuz 

YAPILIŞI:

İnce doğranmış soğan, et yağ ile kavrulur.

Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.

Su konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir. (2-3 bardak su)

Yıkanıp ayıklandıktan sonra doğranmış sebze ete ilave edilir. Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte 5-10 dakika kavrulur.

Üzerini geçmeyecek kadar su konup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Ateşten alınmadan 5-10 dakika önce tuz atılır. 

NOT: Bamya pişirilirken; Sebzeyi et ile kavurmadan, suyunu limonu ve tuzunu koyarak pişiriniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...