1 kg sebze (Türlü için 250 şer gr
fasulye, bamya, kabak, patlıcan)
250 gr kuşbaşı et (koyun veya süt
danası)
1,5 çorba kaşığı yağ
2 soğan
2 domates veya 1 kaşık salça
1-2 sivri biber
Tuz
YAPILIŞI:
İnce doğranmış soğan, et yağ ile
kavrulur.
Kabuğu soyulup doğranmış domates
veya salça konup karıştırılır.
Su konup et yumuşayıncaya kadar
pişirilir. (2-3 bardak su)
Yıkanıp ayıklandıktan sonra
doğranmış sebze ete ilave edilir. Karıştırılıp kapak kapatılır. Orta ateşte
5-10 dakika kavrulur.
Üzerini geçmeyecek kadar su konup
sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ateşten alınmadan 5-10 dakika önce tuz atılır.
NOT: Bamya pişirilirken; Sebzeyi et ile kavurmadan, suyunu limonu ve tuzunu koyarak pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder