22 Şubat 2021 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE SEBZELER (Fasulye, Kabak, Yer Elması, Pırasa, Bakla)

MALZEMELER:

1 kg sebze

Yarım su bardağı zeytinyağ

2 soğan

2 domates veya yarım kaşık salça

1-2 çay kaşığı şeker

Tuz 

YAPILIŞI:

Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır.

İnce doğranmış soğan zeytinyağ ile hafif pembe kavrulur. Kabuğu doğranmış domates veya salça katılır.

Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5-10 dakika kavrulur.

Su konup orta ateşte pişirilir.

Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel tuz atılır. Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için).  

NOT:

Kabak pişirirken; sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz.

Pırasa ve yerelması pişirirken; soğanla beraber 1-2 havuç, sebze ile de 1 kahve fincanı pirinç koyunuz.

Bakla pişirirken; 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz).

Düdüklü tencerede pişirirken su buharlaşması az olacağından daima daha az su koymalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...