1 kg sebze
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 soğan
2 domates veya yarım kaşık salça
1-2 çay kaşığı şeker
Tuz
YAPILIŞI:
Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve
doğranır.
İnce doğranmış soğan zeytinyağ
ile hafif pembe kavrulur. Kabuğu doğranmış domates veya salça katılır.
Sebzeler ve şeker ilave edilip
karıştırılır. Kapak örtülüp 5-10 dakika kavrulur.
Su konup orta ateşte pişirilir.
Ateşten alınmadan 5-10 dakika
evvel tuz atılır. Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için).
NOT:
Kabak pişirirken; sarımsak,
maydanoz, dereotu koyunuz.
Pırasa ve yerelması pişirirken;
soğanla beraber 1-2 havuç, sebze ile de 1 kahve fincanı pirinç koyunuz.
Bakla pişirirken; 1 tatlı kaşığı
un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz).
Düdüklü tencerede pişirirken su buharlaşması az olacağından daima daha az su koymalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder