22 Şubat 2021 Pazartesi

ETLİ KURU SEBZELER (Fasulye, Nohut, Barbunya, Mercimek)

MALZEMELER:

2 bardak kuru sebze (Baklagiller)

500 gr kuşbaşı et (Koyun, süt danası)

2 kaşık yağ

2-3 domates veya 1 kaşık salça

Tuz 

YAPILIŞI:

Baklagiller akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır.

Ertesi gün yarı pişmiş haşlanır. (Mercimek haşlanmaz.)

İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur. Soyulmuş ve doğranmış domates veya salça konup karıştırılır.

Su (2 bardak) konup pişirilir.

Süzülmüş kuru sebze ile üzerini geçmeyecek kadar su ilave edilip pişirilir.

Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel tuz atılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...