MALZEMELER:
2 su bardağı kuru sebze
2 havuç
1 kereviz
2 soğan
1 baş sarımsak
Yarım kaşık salça
Yarım su bardağı zeytinyağ
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Barbunya veya beyaz fasulye akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su
ile ıslatılır. Ertesi günü ezilmeden yarı haşlanır.
Havuç, kereviz, soğan, sarımsak küçük doğranır.
Hepsi zeytinyağ ile sararıncaya kadar kavrulur.
Salça konup birkaç kere karıştırılır.
Haşlanıp süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur. Yavaş yavaş
pişirilir.
Kapak aralanarak soğutulur. Servis tabağına alınarak maydanoz yaprakları ile süslenir.
NOT: Taze barbunya bir taşım haşlanarak süzülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder