22 Şubat 2021 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, Barbunya)

MALZEMELER:

2 su bardağı kuru sebze

2 havuç

1 kereviz

2 soğan

1 baş sarımsak

Yarım kaşık salça

Yarım su bardağı zeytinyağ

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı şeker

2 çay kaşığı tuz 

YAPILIŞI:

Barbunya veya beyaz fasulye akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi günü ezilmeden yarı haşlanır.

Havuç, kereviz, soğan, sarımsak küçük doğranır.

Hepsi zeytinyağ ile sararıncaya kadar kavrulur.

Salça konup birkaç kere karıştırılır.

Haşlanıp süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur. Yavaş yavaş pişirilir.

Kapak aralanarak soğutulur. Servis tabağına alınarak maydanoz yaprakları ile süslenir. 

NOT: Taze barbunya bir taşım haşlanarak süzülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...