22 Şubat 2021 Pazartesi

HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER:

PATLICAN PÜRESİ İÇİN:

6 patlıcan

1 kaşık un

1 kaşık yağ

1 su bardağı süt

2 kaşık kaşar peyniri rendesi

Tuz, karabiber

1 avuç maydanoz yaprağı 

KEBAP İÇİN:

1 kg kuşbaşı et (koyun veya dana)

2 soğan

2-3 domates

2 kaşık yağ

Tuz ve karabiber 

YAPILIŞI:

İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.

Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.

Su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (2-3 bardak su). Tuz ve karabiber atılır.

Etin suyu 1-1,5 kepçe kadar olmalıdır.

Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.

Kabukları soyulup incecik kıyılır.

Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.

Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...