PATLICAN
PÜRESİ İÇİN:
6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
1 su bardağı süt
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
1 avuç maydanoz yaprağı
KEBAP İÇİN:
1 kg kuşbaşı et (koyun veya dana)
2 soğan
2-3 domates
2 kaşık yağ
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
Su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir (2-3
bardak su). Tuz ve karabiber atılır.
Etin suyu 1-1,5 kepçe kadar olmalıdır.
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
Kabukları soyulup incecik kıyılır.
Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt
konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder