MALZEMELER:
8 küçük patlıcan veya kabak
5 soğan
7-8 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1-2 dal nane
2-3 domates
3-4 sivri biber
1 su bardağı zeytinyağ
1-2 kahve kaşığı şeker
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda
yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımları
kesilir.)
Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
Üzerleri boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak
zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış
maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
Kızartılan sebzenin içine doldurulur.
Az su ilavesi ile orta ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder