22 Şubat 2021 Pazartesi

İMAM BAYILDI

MALZEMELER:

8 küçük patlıcan veya kabak

5 soğan

7-8 diş sarımsak

1 demet maydanoz

1-2 dal nane

2-3 domates

3-4 sivri biber

1 su bardağı zeytinyağ

1-2 kahve kaşığı şeker

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımları kesilir.)

Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.

Üzerleri boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.

Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.

Kızartılan sebzenin içine doldurulur.

Az su ilavesi ile orta ateşte pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...