MALZEMELER:
6 küçük patlıcan
250 gr dana kıyma
2 soğan
2-3 domates
2-3 sivri biber
Yarım demet maydanoz
3-4 kaşık yağ
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanların
baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp
kurulanır.
Yağda
çevrilerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek
şekilde kesilir.
İnce
doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile
de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Patlıcanların
içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.
Az
su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
NOT: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse, “patlıcan oturtma” olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder