22 Şubat 2021 Pazartesi

PATLICAN KARNIYARIK

MALZEMELER:

6 küçük patlıcan

250 gr dana kıyma

2 soğan

2-3 domates

2-3 sivri biber

Yarım demet maydanoz

3-4 kaşık yağ

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.

Yağda çevrilerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya, bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.

İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.

Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.

Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.

NOT: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse, “patlıcan oturtma” olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...