MALZEMELER:
1 kg pırasa
3 soğan
3 diş sarımsak
Yarım bardak zeytinyağ
1 kaşık salça
Yarım demet maydanoz – dereoru
1 çağ kaşığı toz şeker
Tuz
1 limon
YAPILIŞI:
Pırasa
ayıklanıp 5-6 cm boyunda kesilip yıkanır.
Parçalar
boyuna ince ince doğranıp tepsiye konur.
Yarım
bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).
Soğan
yarım halkalar, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar
kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.
Haşlanmış
pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir.
Ateşten almadan limon suyu gezdirilerek dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder