22 Şubat 2021 Pazartesi

EKŞİLİ PIRASA

MALZEMELER:

1 kg pırasa

3 soğan

3 diş sarımsak

Yarım bardak zeytinyağ

1 kaşık salça

Yarım demet maydanoz – dereoru

1 çağ kaşığı toz şeker

Tuz

1 limon

YAPILIŞI:

Pırasa ayıklanıp 5-6 cm boyunda kesilip yıkanır.

Parçalar boyuna ince ince doğranıp tepsiye konur.

Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).

Soğan yarım halkalar, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.

Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir.

Ateşten almadan limon suyu gezdirilerek dökülür.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...