22 Şubat 2021 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

MALZEMELER:

1 kg kereviz

1 havuç

2 patates

Yarım bardak iç bezelye (konserve)

1-2 avuç arpacık soğan

Yarım bardak zeytinyağ

Yarım demet maydanoz ve dereotu

1 çay kaşığı şeker

Tuz

1 limon

YAPILIŞI:

Kerevizler talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.

Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.

Bezelye, şeker, tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.

Bu harç kerevizlerin içine karıştırılır doldurulur. Artan kenarlara serpilir.

İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.

Ateşten alınmadan 5 dakika evvel limon sıkılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...