MALZEMELER:
1 kg kereviz
1 havuç
2 patates
Yarım bardak iç bezelye (konserve)
1-2 avuç arpacık soğan
Yarım bardak zeytinyağ
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 limon
YAPILIŞI:
Kerevizler talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan ikiye
ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye çukur yerleri
üste gelecek şekilde konur.
Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan
zeytinyağda hafif kavrulur.
Bezelye, şeker, tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.
Bu harç kerevizlerin içine karıştırılır doldurulur. Artan
kenarlara serpilir.
İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder