MALZEMELER:
Yarım kg taze iç bakla
6 adet enginar
Yarım bardak zeytinyağ
1-2 soğan
1 kahve kaşığı şeker
Tuz
1 limon
Yarım demet dereotu
YAPILIŞI:
Enginarların taç yaprakları sıyrılarak kopartılır.
Sapları dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük
doğranır.
Enginarların uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.
İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu, limonlu su içine bırakılır.
İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur.
Enginarlar bütün olarak ve saplar konur. 3-4 bardak su konup yarı pişirilir.
Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak kapatılıp
yavaş yavaş pişirilir.
Soğuyunca baklalar enginarları çukur yerlerine doldurulur.
Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
NOT: Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder