22 Şubat 2021 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

MALZEMELER:

Yarım kg taze iç bakla

6 adet enginar

Yarım bardak zeytinyağ

1-2 soğan

1 kahve kaşığı şeker

Tuz

1 limon

Yarım demet dereotu

YAPILIŞI:

Enginarların taç yaprakları sıyrılarak kopartılır.

Sapları dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır.

Enginarların uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.

İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu, limonlu su içine bırakılır.

İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Enginarlar bütün olarak ve saplar konur. 3-4 bardak su konup yarı pişirilir.

Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.

Soğuyunca baklalar enginarları çukur yerlerine doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.

NOT: Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...