23 Şubat 2021 Salı

PATATES PÜRESİ (Et Yemeklerinin Yanına Garnitür ve Perhiz Yemeği Olarak)

MALZEMELER:

6-7 patates

1 kaşık yağ

1 bardak süt

Tuz

YAPILIŞI:

Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinasından geçirilir.

Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.

Kısa Bilgi:

Patates püresi kolay sindirilen bir yemektir. Midede kalma süresi 5-6 dakikadır.

Soyulmadan haşlanan patates içindeki “C” vitamininin % 94 ünü muhafaza eder.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...