23 Şubat 2021 Salı

TAZE SEBZE SOTELERİ (Garnitür ve Perhiz Yemeği Olarak)

MALZEMELER:

Yarım kg sebze (Taze fasulye, kabak, iç bezelye, havuç, brüksel lahanası)

Yarım çorba kaşığı yağ (Tereyağ tercih edilmeli)

Tuz

Bir tutam şeker

YAPILIŞI:

Sebze yıkanır, ayıklanır ve küçük küçük doğranır. (Brüksel lahanası doğranmaz.)

Az su ile ezilmeden haşlanır.

Süzülür. Erimiş yağda birkaç kere çevrilir. Şeker ve tuz atılır.

Sebze soteleri et yemeklerinin yanına garnitür olarak kullanıldığı gibi perhiz yemeği olarak da yapılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...