23 Şubat 2021 Salı

ISPANAK PÜRESİ

MALZEMELER:

1 kg ıspanak yaprağı

1 kaşık yağ

1 kaşık un

1 bardak süt

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Ispanak yaprakları yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesiyle haşlanır.

Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.

Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış ıspanak ve süt konarak karıştırılıp pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.

NOT:

Ispanak püresi et yemeklerinin yanına ve perhiz yemeği olarak kullanılır.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ konup değişik lezzette bir yemek yapılmış olur.

Ispanağın haşlama suyunu çorbada değerlendiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...