23 Şubat 2021 Salı

ISPANAK KÖKÜ MÜCVERİ

MALZEMELER:

1 kg ıspanak kökü

2 soğan

2-3 kaşık un

3 yumurta

Maydanoz ve dereotu

Tuz ve karabiber

Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçeği yağı

YAPILIŞI:

Ispanak kökleri iyice yıkanır. Bir kahve fincanı su ile az haşlanır. Suyu sıkılıp, incecik kıyılır.

İnce doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta ve un konup karıştırılır.

Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kızartılır.

Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

NOT: İstenirse bu karışıma 3-4 kaşık kıyma da konur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...