23 Şubat 2021 Salı

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ EZMESİ

MALZEMELER:

Yarım kg havuç

Yarım su bardağı zeytinyağ

2 soğan

Yarım kg yoğurt

3 diş sarımsak

Tuz

1 avuç maydanoz yaprağı

YAPILIŞI:

Havuç kazınıp rendelenir.

Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır.

Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir.

Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...