23 Şubat 2021 Salı

FAVA (Kuru İç Bakladan)

MALZEMELER:

2 bardak kuru bakla

3/4 bardak zeytinyağ (1 bardaktan az)

2 soğan

1 çay kaşığı şeker

Tuz

1 limon

1 avuç maydanoz yaprağı

8-10 zeytin

YAPILIŞI:

Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır.

Rendelenmiş soğan zeytinyağ ile pembe kavrulur.

Bakla, şeker, tuz ve su konup pişirilir. (3-4 bardak su)

Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tabağa alınır.

Üzerine zeytinyağ gezdirilir. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...