21 Şubat 2021 Pazar

SOĞAN ÇORBASI

MALZEMELER:

10 bardak et suyu

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı yağ

4-5 soğan

1 bardak süt

1 yumurta sarısı

1-2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz 

YAPILIŞI:

Soğan rendelenir, yağ ile pembe kavrulur.

Un konur, biraz daha karıştırılır.

Et suyu ile pişirilir.

Tel süzgeçten geçirilir.

Yumurta sarısı ve süt karışımı katılır ve ateşten alınır. Tuz atılır.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...