23 Şubat 2021 Salı

KURU KÖFTE

MALZEMELER:

500 gr dana kıyma

2-3 dilim bayat ekmek içi

1-2 soğan

1 çay kaşığı karabiber

1-2 çay kaşığı kimyon

1 yumurta

Yarım demet maydanoz

Kızartmak için 1 bardak zeytinyağı veya ayçiçeği yağı

YAPILIŞI:

Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.

Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.

Kızgın yağda kızartılır.

NOT:

Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğururken iki kaşık zeytinyağı ilave edilir.

Kuru köfteye bir iki diş dövülmüş sarımsak da katılabilir.

Artan köfteye salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir.

Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan saplanırsa soğuk büfe için bir çeşit olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...