MALZEMELER:
500 gr dana kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
1-2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1-2 çay kaşığı kimyon
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için 1 bardak zeytinyağı veya ayçiçeği yağı
YAPILIŞI:
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz,
karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler
yapılır.
Kızgın yağda kızartılır.
NOT:
Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak
olması için yoğururken iki kaşık zeytinyağı ilave edilir.
Kuru köfteye bir iki diş dövülmüş sarımsak da katılabilir.
Artan köfteye salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de
yapılabilir.
Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine
birer kürdan saplanırsa soğuk büfe için bir çeşit olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder