MALZEMELER:
750 gr dana kıyma
2 soğan
3 çorba kaşığı pirinç
4 yumurta (1 tanesi köfte hamuruna, 3 tanesi köfteyi
kızartırken kullanılır)
Yarım demet maydanoz
Tuz ve karabiber
3-4 çorba kaşığı galeta tozu
1 bardak ayçiçeği veya zeytinyağı (kızartmak için)
YAPILIŞI:
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak suya atılıp haşlanır ve
süzülür.
Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı yağsız kavrulur. Çiğ
kıymaya katılır.
Buna haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve 1
yumurta kırılıp yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp oval ve yassı köfteler
yapılır.
Önce galeta tozuna sonra çatalla çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder