23 Şubat 2021 Salı

BULGURLU KÖFTE

MALZEMELER:

500 gr dana kıyma

3-4 çorba kaşığı ince bulgur

1 yumurta

Yarım demet dereotu

1-2 soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı yağ

Tuz

YAPILIŞI:

Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, karabiber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğrulur.

Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.

Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.

NOT:

Ertesi güne kalan köfteler, susuz olarak, çırpılmış yumurtaya batırılıp kızartılırsa değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...