MALZEMELER:
500 gr dana kıyma
3-4 çorba kaşığı ince bulgur
1 yumurta
Yarım demet dereotu
1-2 soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yağ
Tuz
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, karabiber, kimyon,
bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğrulur.
Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.
Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş
pişirilir.
NOT:
Ertesi güne kalan köfteler, susuz olarak, çırpılmış yumurtaya
batırılıp kızartılırsa değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder