MALZEMELER:
750 gr dana kıyma
2 soğan
2 dilim bayat ekmek içi
3 yumurta (2 tanesi içine katı pişirilecek, 1 ak köfte
hamuruna, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
1 havuç (Haşlanmış)
1 su bardağı iç bezelye (Konserve)
Tuz-karabiber-kimyon (1 çay kaşığı)
YAPILIŞI:
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek, tuz,
karabiber, kimyon ve bir yumurta akı iyice yoğrulur.
Fırın tepsisinin boyundan dört parmak kısa olarak silindir
yapılır.
Ortadan boydan boya yarılıp, haşlanmış yumurta, bezelye, küçük
küçük doğranmış havuç konup köfte kapatılır. Islak elle düzeltilir.
Yağlanmış fırın tepsisine konup üzerine yumurta sarısı
sürülür.
Çatlamaması için fırında sıcaklık önce üstten verilir. Pişince
servis tabağına alınıp dilimlenir.
NOT:
Tepside kalan yağına bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 çorba
kaşığı salça konup bir bardak su ile kaynatarak köftenin üzerine sos
yapılabilir.
Rulonun içine patates püresi de konabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder