23 Şubat 2021 Salı

PATATES KÖFTESİ

MALZEMELER:

6 tane orta büyüklükte patates

4 yumurta (2 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi kızartırken kullanılır.)

5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr)

Yarım demet maydanoz

2-3 çorba kaşığı un

Tuz ve karabiber

Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

Patatesler haşlanıp rendelenir.

Soğuyunca 2 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.

Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekli düzeltilir.

Önce una, sonra çatalla çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe kızartılır.

Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır.

NOT:

Peynir yerine kıymalı iç de konabilir (kıyma, soğan, maydanoz).

İç koymadan şekil verilip, un ve yumurtaya batırılıp kızartılırsa “Patates Kroket” olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...