MALZEMELER:
6 tane orta büyüklükte patates
4 yumurta (2 tanesi köfte hamuruna, 2 tanesi köfteyi
kızartırken kullanılır.)
5 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (150 gr)
Yarım demet maydanoz
2-3 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber
Kızartmak için bir su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanıp rendelenir.
Soğuyunca 2 yumurta, tuz, karabiber konup yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, avuç içinde kayık gibi
açılır. İçine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekli
düzeltilir.
Önce una, sonra çatalla çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın
yağda pembe kızartılır.
Fazla yağını alması için delikli kepçe ile kağıt üzerine
çıkarılır.
NOT:
Peynir yerine kıymalı iç de konabilir (kıyma, soğan,
maydanoz).
İç koymadan şekil verilip, un ve yumurtaya batırılıp
kızartılırsa “Patates Kroket” olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder