23 Şubat 2021 Salı

ENGİNAR SALATASI

MALZEMELER:

6 adet içli iri enginar

Yarım kaşık un

2 limon

Tuz

3 patates

1 kahve fincanı zeytinyağ

YAPILIŞI:

Enginarın taç yaprakları sıyrılarak koparılır.

Saplar dibinden kesilir.

Fazla derinleşmeden soyulur.

İçleri kaşıkla çıkarılır.

Unlu ve tuzlu su ile haşlanır (Kararmaması için).

Servis tabağına alınıp zeytinyağ ve limon gezdirilir.

Haşlanmış patates soyulup püre yapılır. Zeytinyağ, limon suyu ve tuz karıştırılıp enginarların içine doldurulur.

Zevke göre süslenir (Zeytin, maydanoz, havuç, bezelye, turşu v.b.).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...