21 Şubat 2021 Pazar

BALIK ÇORBASI

MALZEMELER:

10 bardak haşlama balık suyu (Haşlanmış balık eti ile mayonezli balık yapılır)

2 soğan

1 havuç

5-6 dal kereviz veya maydanoz

1 çay kaşığı tane karabiber

2 diş sarımsak

2 kaşık yağ

Yarım su bardağı pirinç

2 yumurta sarısı

1-2 limon suyu

Defne yaprağı

Tuz, kırmızı biber 

YAPILIŞI:

BALIK SUYUNUN ÇIKARILMASI:

Balık temizlenip yıkanır. Bol su ile ateşe konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, tane karabiber, maydanoz sapları, defne yaprağı konup iyice kaynatılır. Süzülür, balık eti mayonezli balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında kullanılır.

Havuç, maydanoz, sarımsak ince ince doğranır, yağla pembeleştirilir. 1 kaşık un katılır. Biraz daha kavrulur. Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice pişirilir.

Yemek saatinden 10 dakika evvel yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye katılır, tuz atılır.

Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...