MALZEMELER:
10 bardak haşlama balık suyu
(Haşlanmış balık eti ile mayonezli balık yapılır)
2 soğan
1 havuç
5-6 dal kereviz veya maydanoz
1 çay kaşığı tane karabiber
2 diş sarımsak
2 kaşık yağ
Yarım su bardağı pirinç
2 yumurta sarısı
1-2 limon suyu
Defne yaprağı
Tuz, kırmızı biber
YAPILIŞI:
BALIK
SUYUNUN ÇIKARILMASI:
Balık temizlenip yıkanır. Bol su
ile ateşe konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, tane
karabiber, maydanoz sapları, defne yaprağı konup iyice kaynatılır. Süzülür,
balık eti mayonezli balık hazırlanmasında, suyu da balık çorbasında kullanılır.
Havuç, maydanoz, sarımsak ince
ince doğranır, yağla pembeleştirilir. 1 kaşık un katılır. Biraz daha kavrulur.
Balık suyu, yıkanmış pirinç ilave edilir. İyice pişirilir.
Yemek saatinden 10 dakika evvel
yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırlanmış terbiye katılır, tuz atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder