MALZEMELER:
10 bardak et suyu
2 kaşık yağ
2 soğan
2 patates
1 küçük kereviz
1 küçük pancar
1 küçük havuç
5-6 yaprak lahana
2 kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
2 kaşık un
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı şeker
Tuz
YAPILIŞI:
Sebzeler soyulur. Soğan çorba
tenceresine rendelenir. Diğer sebzeler başka bir kaba rendelenir ve doğranır.
Rendelenmiş soğan yağ ile
pembeleştirilir. Un katılır, biraz da un ile kavrulur.
Hazırlanan sebzelerin hepsi konur. Biraz karıştırılır. Domates salçası ve et suyu konup pişirilir. Tuz, limon tuzu, şeker atılıp 10 dakika sonra ateş kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder