21 Şubat 2021 Pazar

ŞAFAK ÇORBASI

MALZEMELER:

8 bardak et suyu

2 çorba kaşığı un

2 kaşık yağ

4-5 adet olgun domates veya 2 kaşık domates salçası

1 bardak süt

1 yumurta sarısı

Tuz

YAPILIŞI:

Yağ ile un hafif pembe kavrulur.

Sulandırılmış salça veya rendelenmiş domates ve et suyu katılır.

Karıştırılarak 1-2 taşım kaynatılır. Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir.

Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış terbiye yemek saatinden 10 dakika evvel katılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.

NOT: Et suyu yerine hazır paket et veya tavuk suyu da kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...