MALZEMELER:
10 bardak et suyu
1,5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
1 yumurta sarısı
1 bardak süt
Tuz, kırmızı biber
YAPILIŞI:
Mercimek ayıklanır, yıkanır,
patates soyulup rendelenir.
Soğan çorba tenceresine
rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
Et suyu ve hazırlanan mercimek,
rendelenmiş patates katılıp iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten
kaşık yardımı ile geçirilir.
Yumurta sarısı ile süt çatalla
çırpılır. Çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip
karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
Üzerine kırmızı biberli yağ
gezdirilir.
NOT: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
Yumurta
sarısı, süt karışımı
Yumurta sarısı,
limon suyu karışımı
Yumurta sarısı, limon suyu, un karışımı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder