MALZEMELER:
1 orta büyüklükte lahana
1 baş sarımsak
2-3 adet acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 avuç nohut
1 kahve kaşığı bira mayası
Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)
YAPILIŞI:
Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir. Emaye bir
kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.
5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su
hazırlanır. Şeker ve bira mayası konup eritilir. Lahananın üzerini geçecek
şekilde doldurulur.
Her gün bir iki kere karıştırılıp suyu savrularak
havalandırılır (Kötü kokmaması ve suyun parlak olması için).
15-20 gün içinde turşu olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder