23 Şubat 2021 Salı

LAHANA TURŞUSU

MALZEMELER:

1 orta büyüklükte lahana

1 baş sarımsak

2-3 adet acı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı şeker

1 avuç nohut

1 kahve kaşığı bira mayası

Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)

YAPILIŞI:

Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir. Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.

5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve bira mayası konup eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde doldurulur.

Her gün bir iki kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır (Kötü kokmaması ve suyun parlak olması için).

15-20 gün içinde turşu olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...