23 Şubat 2021 Salı

ORDÖVR

MALZEMELER:

4 katı pişmiş yumurta

4 yaprak jelatin

10 dilim macar salam

3-4 küçük salatalık turşusu

2 su bardağı et suyu

Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Ilık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır.

Yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp karıştırılır.

Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3-4 saat)

Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağına ters çevrilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...