23 Şubat 2021 Salı

KISIR

MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur

12-15 adet yeşil soğan

3 domates

1 demet maydanoz – dereotu

4-5 sivri biber

Yarım su bardağı zeytinyağ

2 limon

2 çay kaşığı kırmızı biber

Tuz

1 marul

YAPILIŞI:

Bulgur bir tepsiye konup ayıklanır.

Üzerine 2-3 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.

Soğan, maydanoz, dereotu, domates, biber yıkanıp küçük küçük doğranır.

Bulgur kabarınca; tuz, kırmızı biber konup biraz yoğrulur.

Hazırlanan sebzeler katılır. Zeytinyağ ve limon suyu ilave edilip karıştırılır.

Temizlenmiş marul yaprakları ile tabağa yerleştirilir.

Kısa Bilgi: Acımış tereyağını elma kabukları, 1-2 çay kaşığı tane karabiber, dört parçaya ayrılmış soğan ve tuz ile orta ateşte eritip süzünüz. Kullanılır hale geldiğini göreceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...