MALZEMELER:
500 gr dana kıyma (et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır)
1,5 su bardağı ince bulgur
3-4 çay kaşığı acı kırmızı biber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber, tuz
1 soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
SALATASI
İÇİN:
8-10 taze soğan
1 demet maydanoz
4-5 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
1 limon
Tuz
YAPILIŞI:
Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızıbiber, kimyon, tuz,
karabiber ara sıra su serperek iyice yoğrulur.
Biber salçası ile de yoğurduktan sonra küçük, koza biçiminde
köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir.
Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızıbiber, sumak,
zeytinyağı, tuz ve limon suyu karıştırılır.
Köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder