23 Şubat 2021 Salı

İÇLİ KÖFTE

MALZEMELER:

750 gr dana kıyması (iki kere çekilmiş)

1,5 su bardağı ince bulgur

3-4 yumurta (1 tanesi hamura 2-3 tanesi kızartırken kullanılacak)

1 avuç ceviz içi

1 çorba kaşığı çam fıstığı

1 çorba kaşığı kuş üzümü

3 soğan

1 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı zeytinyağ

2 kahve kaşığı karabiber ve tuz

2 kahve kaşığı kimyon

1 kahve kaşığı kırmızı biber

1 demet maydanoz

İÇİNİN HAZIRLANIŞI:

İnce doğranmış soğan, çam fıstığı ve margarin kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilir. Suyunu çekince tuz, karabiber, kimyon, dövülmüş ceviz, kuş üzümü ve kıyılmış maydanoz konup karıştırılır.

YAPILIŞI:

İnce bulgur ile kıymanın diğer yarısı, tuz, karabiber, kırmızı biber ve 1 yumurta, ara sıra su serperek ince yoğrulur.

Yumurtadan küçük parçalara ayrılıp avuç içinde parmak yardımıyla mümkün olduğu kadar ince açılır.

Hazırlanan iç doldurulup delik büzülerek küçültülür. İyice kapanınca ıslak avuç içince sıkılıp düzeltilir.

Kaynar tuzlu suda 5-10 dakika haşlanır (Suyu kaynatmamalı). Delikli kepçe ile alınıp çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın zeytinyağında kızartılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YATMA ZAMANI

GEREKLİ OLANLAR: Oyuncak hayvan Oyuncağı içine alacak büyüklükte karton kutu Eski havlu, eski kumaş parçaları, pamuk Çocuğunuz uy...