MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
1 avuç kuru nane
6 adet soğan
2 kaşık un
1 yumurta akı
Tuz
3 kaşık margarin
2 çay kaşığı kırmızı biber
750 gr yoğurt
3 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Bulgur ayıklanıp üzerine 2 bardak kaynar su serpilip kapak
kapatılır ve kabarması beklenir.
İçine nane uflanır, 1 soğan rendelenir, tuz, un ve 1 yumurta
akı konarak iyice yoğrulur. (Ara sıra su serpilir)
Küçük koza şeklinde köfteler yapılır.
Tuzlu kaynar suda dağıtmadan haşlanır.
Soğan yarım halka şeklinde doğranıp yağda gevrek olarak
kızartılır, kırmızı biber konur.
Köfteler suyundan alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt, sonra da
soğan kavurması dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder